New York Pass

new york pass

New York Pass

'I wanna wake up in a city that doesn't sleep!' zong Frank Sinatra ooit, toen hij in een liedje de stad New York aanprees. Tot op de dag van vandaag is de stad aan de Amerikaanse oostkust populair bij toeristen. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er veel geld te besparen is op hun trip naar 'The Big Apple'. Met de New York Pass is er zo 300 dollar te besparen.

Nieuw-Amsterdam

New York is met zo'n 9,5 miljoen inwoners de grootste stad van de Verenigde Staten. In 1614 werd het gebied waarin nu de stad te vinden is bewoond door Nederlanders kolonisten, die het Nieuw-Amsterdam noemden. Later in de zeventiende eeuw kwam het in handen van de Engelsen, die het omdoopten tot New York. Dit is jammer voor ons Nederlanders, want het zou kunnen dat heel de wereld Nederlands had gesproken, als onze voorouders de stad in handen hadden gehouden. Door de eeuwen heen breidde de stad uit. De stad begon als slechts het eiland Manhatten, maar later kwamen daar nieuwe delen bij: Brooklyn, Queens, The Bronx en Staten Island.

Ontdek Manhattan

Voor toeristen blijft echter Manhattan het meest interessant. Op dit eiland zijn veel bezienswaardigheden te vinden. Met de New York Pass is er korting te krijgen op veel van deze attracties. De volgende bezienswaardigheden kunt u niet missen:

  • De Empire State Building is met haar 381 meter het hoogste gebouw van de stad. De top van het gebouw biedt een prachtig uitzicht over de hele stad. Met de New York Pass is de toegang gratis.
  • Het iconische Vrijheidsbeeld werd in 1886 aan New York gegeven door de Fransen, als symbool voor de onafhankelijkheid van de Amerikanen. Het beeld, dat op een eilandje ligt ten zuid-westen van Manhatten, is 93 meter hoog en weegt wel 225 ton! Met de New York Pass is toegang tot het beeld gratis. Een cruise rondom Manhatten biedt ook een prachtig uitzicht op het beeld, ook dit is gratis met de pas.
  • In New York is alles groter. Het Times Square laat dit als geen ander zien. Met haar gigantische reclameborden, winkels zo groot als een voetbalstadion en duizenden taxi's is het gebied de moeite waard om te bezoeken.
  • Altijd al op de foto gewild met de machtigste man op aarde? Madame Tussaud's biedt deze mogelijkheid. Het befaamde museum heeft wassen beelden van een heel aantal presidenten, maar heeft daarnaast ook andere, jonge en oude beroemdheden. Met de New York Pass mag je gratis naar binnen. Madame Tussaud's is uiteraard niet het enige museum wat de stad rijk is.
  • Voor de fans van de Harry Potter-films biedt New York een unieke tour, die een inkijk geeft in hoe de films gemaakt werden. Je kunt een kijkje nemen in Gryffindor's gemeenschappelijke kamer of in de hut van Hagrid. De tour is gratis voor houders van de New York Pass.

Een stad die niet slaapt. Sinatra had helemaal gelijk. De genoemde attracties zijn nog maar een heel klein deel van alles wat de stad te bieden heeft. Toeristen kunnen hier weken zoet zijn.